NightLife Community
Bine ati venit pe la noi pe forum

Pentru a beneficia de tot ceea ce va ofera forumul nostru, va rugam sa va INREGISTRATI daca sunteti deja membru CONECTATI-VA.
Inainte de a va INREGISTRA cititi regulamentul va rugam!
--Echipa NightLife--
NightLife Community
Bine ati venit pe la noi pe forum

Pentru a beneficia de tot ceea ce va ofera forumul nostru, va rugam sa va INREGISTRATI daca sunteti deja membru CONECTATI-VA.
Inainte de a va INREGISTRA cititi regulamentul va rugam!
--Echipa NightLife--

NightLife Community este o comunitate in cautare de servere de Couner Strike 1.6, Counter Strike Source, Counter Strike Global Offensive, Sa:MP si Half-Life. Noi mai suntem in cautare de staf.

Scoala RolePlay

In jos 
AutorMesaj
Giuseppe_Salvatore
Administrator
Administrator
Giuseppe_Salvatore

Mesaje Mesaje : 63
Euro Euro : 454
Multumiri Multumiri : 0
Data de inscriere : 18/06/2012
Varsta Varsta : 34
Localizare Localizare : Targu-Jiu, Gorj, Romania, Europa, Calea Lactee, Univers
Detinator Steam Detinator Steam : Da

Scoala RolePlay Empty
MesajSubiect: Scoala RolePlay   Scoala RolePlay Icon_minitimeLun Iun 25, 2012 8:01 pm

Să incepem cu definiţia de bază şi anume RolePlay

RolePlay este un mod de Grand Theft Auto Multiplayer care presupune imitarea vieţii reale. Pe scurt si mai la subiect trebuie să fiţi "actori" virtuali. Să vă faceţi viaţa unui caracter, fara a include viaţa voastra personala in joc. Mai jos găsiţi nişte definiţii şi exemple să vă familiarizaţi mai bine cu acest mod (cei care nu ştiu).

1. Metagaming (interzis)

Metagaming este o acţiune practică care presupune includerea informaţiilor care nu fac parte din joc, în vocea caracterului vostru, vocea fiind chat-ul din joc (tasta "T" default). Informaţiile din joc se numesc IC (In Character), iar cele care nu au legatura cu el, se numesc OOC (Out Of Character). În caz că doriţi sa spuneţi unui jucător ceva, (Atenţie, jucatorului şi nu caracterului din joc) folosiţi comanda "/b text", care va converti textul vostru din chat, intr-unul OOC, care de obicei apare ceva de gen : (( Nume : Text )) / ((Text)).
De asemenea metagaming poate însemna şi informaţiile HUD din joc, cum ar fi numele de deasupra capului unui jucator ş.a.m.d.

2. Powergaming (interzis)

Powergaming este forţarea unui jucator, la jocul vostru. Imaginaţi-va că sunteţi un actor, aveţi scenariul pregatit, însă voi il schimbaţi pe parcursul rulării, şi vă aşteptaţi ca "victima" să raspundă la schimbarile voastre. Un exemplu de Powergaming este "/me ridică pumnul si dă in Sandu_Iaurt, iar acesta cade la pământ." Aceasta este o acţiune forţată, deoarece nu ai de unde ştii dacă l-ai lovit atât de tare încât să cadă. În aceste situaţii folosiţi una din urmatoarele metode.

-"/try să îl lovească pe Sandu_Iaurt", iar serverul va genera un raspuns pozitiv, sau unul negativ.
-"/me il loveşte pe Sandu_Iaurt" "/do Am reuşit?", în acest caz victima va trebui să răspundă cu "/do Da" sau "/do Nu, motivul".

Că tot am vorbit de comenzile /me, /do şi /try, hai să le discutăm să le înţelegeţi.

A) Comanda "/me" afişază o acţiune pe care o hotărâţi voi însă nicio dată la persoana întâi, ci la persoana a doua.
Exemplu corect: /me cade la pământ, /me deschide un geam.
Exemplu incorect: /me cad la pământ, /me deschid un geam.
În joc arată ceva de genul: Silviu_Iaurt cade la pământ.

B) Comanda "/do" afişază nişte stări ale caracterului vostru, s-au nişte lucruri care vi se întâmplă, şi poate include şi lucruri care sunt la persoana întâi.
Exemplu /do Îmi este frică, /do geamul e deschis, /do Maşina s-a stricat, /do Am o cheie, /do mă leg la şiret.
În joc arată ceva de genul: Mă leg la şiret (Silviu_Iaurt).

C) Comanda "/try" afişază o încercare pe care o lăsaţi să decida serverul dacă vă reuşeşte sau nu (Nu pe toate serverele există această comandă).

3. Bunny-Hop (interzis)

Săriturile consecutive pe teren plat pentru a vă deplasa mai cu viteza. Evitaţi-o; nu cred că in RL(Real life) săriţi ca să vă deplasaţi mai repejor.

4. Drive-By (interzis)

A trage cu arma de pe/dintr - un vehicul în alte caractere.
Singura instituţie care are drept la acest act este M.A.I. (Poliţia şi Armata).

5. Car-Jack (interzis)

Car-Jack înseamnă ciordirea unei maşini fără a rola acţiunea. (Mai multe despre rolări vezi la topicul respectiv).

6. Death-Match (interzis)

Death-Match înseamna două lucruri. A omorî fără motiv, sau, a omorî consecutiv. (Dacă viaţa caracterului vostru este una psihopată, vă puteţi permite să omorîţi o persoana fără motiv, ÎNSĂ nu abuziv. O dată pe săptămână). Dacă sunteţi unul psihopat, atunci faceţi pe unul psihopat, şi da-ţi de ştire victimei că sunteţi pe cale să faceţi ceva, astfel să aiba şansa să fugă, sau să de-a un telefon.

7. Revenge-Kill (interzis)

Revenge-Kill înseamnă răzbunare. Te-a omorât cineva? Ţi-ai luat în cap să te răzbuni după ce ieşi de la cimitir. INTERZIS. Uiţi doar acţiunea in care ai murit, şi iţi continui viaţa.

8. Car Death-Match (interzis)

Aceeaşi descriere ca şi la Death-Match, însă cu maşina.

PUNEREA ÎN PRACTICĂ AL ACTELOR interzise SE PEDEPSEŞTE CU WARN, IAR MAI TÂRZIU CU BAN.
Sus In jos
https://nightlife.123.st

Scoala RolePlay
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
NightLife Community :: Servere publice :: Regulament si Informatii-
Mergi direct la: